قهوه، دانه ی معجزه آسا

بعد از گذراندن یک روز کاری پر هیاهو وپر مشغله نیاز به یک نوشیدنی دارید که نه تنها خستگی کار و استرس ناشی از کار شما برطرف شود بلکه از خواص درمانی و نشاط ناشی از نوشیدن آن نیز بهرمند شوید .که تمام این نیازها در میوه ای بنام قهوه نهادینه شده است و به همین دلیل در اکثر دنیا به این دانه ارزشمند روی آوردند

تاریخچه

با توجه به داستانهای تعریف شده درمورد قهوه یکی ازمعقول ترین افسانه‌ها در مورد پیداش قهوه این است که یک چوپان بز اهل اتیوپی متوجه شد که بزهایش پس از خوردن دانه‌های رسیده‌ی قهوه انرژیشان بیشتر شد و فعالیت بیشتری کردند او این دانه ها را به روستا میبرد و برای مردم توضیح می دهد ولی بخاطر شرایط زمانی حاکم روحانیون آن زمان قهوه ها را از او میگیرند و در آتش میریزند.

دانه های قهوه

بطور کل دو نوع قهوه درکل دنیا وجود دارد کنوفرا (canephora) بهترین، مفید برای جلوگیری از بیماری و بی تیازاز کافئین است. عربیکا (Arabica) 50 بیشتر چربی و نزدیک به دوبرابر بیشتر شکر دارد که می‌شود اسیدیته که همین باعث میشود طعم و بوی پیچیده‌ای داشته باشد.

دانه ی قهوه

دانه ی قهوه

البته از نظر کیفیتی و طعم وعطر متمایز است که قهوه‌ی کنوفرا ارزان‌تراست در حالی که قهوه‌ی خاص‌تر عربیکا نام دارد. هرکدام از این دو گونه نیز به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، مثلا بوربن (bourbon) و تیپیکا (typica) دو نمونه‌ی رایج ازعربیکا هستند. از انواع مشهور کنوفرا هم می‌توان به روباستا (robusta) اشاره کرد که در همه جا پیدا میشود و بسیاری از مشتاقان خرید قهوه دوست دارند برچسب روباستا را به جای کنوفرا روی قهوه‌ها استفاده کنند.

 

رنگهای قهوه

چندین نوع رنگ وجود دارد که رنگ آنها از سبز شروع می‌شود، بعد از رسیدن هم با توجه به نوعشان به رنگ‌های زرد، نارنجی یا قرمز در می‌آیند.

 

خواص و مضرات قهوه

خواص و مضرات گوناگوگی را میتوان برای قهوه مثال زد ،نتایج یک پژوهشگر آمریکایی که در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که مصرف کافئین می‌تواند باعث کاهش وزوز گوش شود.پژوهشگران روی ۶۵ هزار زن داوطلب بررسی‌هایی شروع کردند. در طول این بررسی‌ها خانم ‌های شرکت کننده روزانه ۳ تا ۴ فنجان یعنی معادل ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم کافئین دریافت کردند. محققان مشاهده کردند که وزوز گوش در این خانم‌ها به میزان ۱۵ درصد کمتر از افرادی شده است که روزانه کمتر از یک فنجان قهوه (معادل ۱۵۰ میلی‌گرم کافئین) استعمال می‌کنند. به عقیده محققان کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی شده و به طور مستقیم روی گوش داخلی تاثیر مستقیم میگذارد .که  نباید روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه نوشید

خواص قهوه

خواص قهوه

در ماه می سال ۲۰۱۵، آژانس اروپایی سلامت غذایی اعلام کرده است که جذب کافئین باید به روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم یا ۴ فنجان اسپرسو کمتر شود.با جرات میتوان گفت قهوه دومین نوشیدنی پرمصرف در کشورهای اروپایی است .در کشوری مانند فرانسه قهوه دومین نوشیدنی پرمصرف است. در واقع فرانسوی‌ها در قهوه خوردن میزان مصرف بیشتری دارند که بعد از آب بیشتر قهوه می‌خورند.یک فنجان قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد می‌شود. حتما خود شما هم به این نتیجه رسیده اید که قهوه، دانه ی معجزه آسا است که می تواند درمان خیلی از امراض باشد.

فواید قهوه

فواید قهوه

با توجه به نتایج شناخته شده محققان ۳۴ پژوهش انجام شده را بررسی دوباره کرده است و در سال ۲۰۱۵ اعلام کردند مصرف قهوه برای مقابله با سرطان کبد مفید است. به عقیده این محققان مصرف هر فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان کبد را به میزان ۱۴ درصد میکاهد. این خاصیت قهوه را نیازمند وجود ترکیباتی می‌دانند که اثرات سموم و به‌ ویژه آفلاتوکسین موجود در مواد غذایی که در ابتلا به این سرطان نقش بسزایی دارد را کاهش می ‌دهند.

رست قهوه

همان فرآیند بو دادن قهوه را میتوان نام برد که رست را می توان برشته کردن یا تفت دادن دان قهوه معنی کرد. انواع رست اندازه، شکل ظاهری، وزن و رنگ آن دچار تغییراتی شده است green coffee beans دانه سبز قهوه قبل از رست شدن این چهار دسته را می توان به “light” سپس  “medium” بعد از آن “medium dark” و در نهایت “dark” دسته بندی کرد. این چهار درجه رست در بازه زمانی سیزده دقیقه و بازه دمایی ۱۳۰ تا ۲۶۰ درجه (البته بسته به نوع دان) متغیر است.

رست قهوه

رست قهوه

رست یا بو دادن قهوه، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قهوه دست خوش تغییرات میکند.انواع رست اندازه، شکل ظاهری، وزن و رنگ آن دچار تغییراتی شده استمحل رشد میوه قهوه، تاثیرات بسزایی در طعم و عطر دان کشت شده دارد اما با رست این دان ها، این عطر و طعم، دیگر حالت ابتدایی خود را ندارند و هرچه درجه رست بالاتر می رود این طعم و عطر(طعم و عطر محل کشت) کم تر می شود

بو دادن قهوه

بو دادن قهوه

برای برشته کاران دو فاکتور درجه رست و زمان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است چون اگر در این دو فاکتور کمی غفلت شود نتیجه کار، کاملا عوض می شود دستگاه ر رست توسط دستگاه های رستر در کارخانه ها به طور تخصصی و دقیق انجام می شوددستگاه در حال تخلیه تخلیه و خنک کردن دانه هارنگ های دان خام، از سبز به زرد، دارچینی کم رنگ، قهوه ای و سیاه (همراه با روغن در سطح آن) تبدیل می شود و کافئین قهوه، متاثر از درجه رست است، به گونه ای که هرچه رست تیره تر باشد کافئین آن بیشتر می شود.


یک نظر دهید